Wednesday, April 22, 2009

vocal sound

Ah, semenjak dua menjak AF bermula ni kan, korang selalu le baca orang dok citer pasal vocal control, head tone, chest tone, sing in tune, sing in beat, range, harmony, phrasing, acapella, bass cleft, treble cleft, vibrato, contralto, alto, tenor, baritone, bass, dan bermacam-macam le ya.

suddenly everyone's an expert. Although some of them don't know a heed about music and can even read a music score, sampai yang tone deaf pun nak jugak le bagi pendapat pasal vocal pelajar af ni (not referring to anyone lah, maybe to those new blogger kot)

oppssss, larikkkkkkkk


Ni akak nak tunjuk satu video pasal the capabilities of the human voice and vocal chord; On how to sing harmony secara acapella to the extreme.

Enjoy.


5 comments:

arep said...

group israel u ols

::airswift:: said...

gempak gila.. jews? no wonder.

[Y]..Just [Y] said...

O.M.G..giler gempak..

Lily.Lulu said...

video ni sangat besttttttttt !!
:D

imahTHESTAR said...

kelas! amik econ..major -VOCAL!pitam*