Sunday, April 26, 2009

Review Konsert ke 7, Akademi Fantasia 7

Hahahah, tipu jeeeeeeeeeee...


Takde review, sebab akak sibuk overdose. Malas nak buat review, tapi sian ek Aril. Emmm, abis nak buat camana, orang KL dah tak mau undi dia dah. Orang KL sibuk undi OIAM.

Anyway, dari apa akak tengok performance hari tu, best jugak tengok Aril dok gelek pinggul dia ala-ala Ricky Martin tu sexy gila. It was his movement yang flawless yang nampak cantik dan sedap persembahan dia.

Pastu Akak suka Akim, dan Hafiz dan Yazid, masing-masing meletop. Sebab semua dapat lagu yang memang cantik dibuat stage performance. Lagu-lagu rancak yang ada dinamik tersendiri, just deliver je. Dorang semua dapat lagu popular kat Karaoke centre.

Hafiz hebat ni boleh nyanyi lagu rap, walaupun emm, tapi kalau korang rasa korang hebat cam dia, cuba le nyanyi lagu rap kat karaoke, cam mana le rupanya kalau seumur hidup ko tak pernah rap, di suruhnya rap. Lupa lirik sikit-sikit tu halalkan je lah ya. Ya lah takkan kot nak bandingkan dengan si Malique yang dah rap dari umur 12 tahun tu, dengan hafiz yang baru nak belajar rap 4-5 hari.

Akim masih lagi ada pergerakan-pergerakan yang nampak cam pelik, tapi dia macam dah selesa atas stage dan sudah ada vokal dinamik, kecuali belum cantik di polish lagi. Dia dah nyanyi dalam banyak range, walaupun low tone dia shaky, mungkin sebab penat.

Akim dengan Hafiz kena belajar menyanyi sambil berlari untuk meningkatkan stamina dorang, atau bagi kan je pill kuda kat dorang. Hik.

Yazid, wow. Where does that come from?

Budak pompuan lak, masing-masing hilang punca macam tak berminat nak nyanyi sebab masing-masing nampak macam dah hilang semangat. Somehow macam dorang dok fikir yang dorang akan kena buang, selepas 3 pelajar lelaki di buang berturut-turut. Mesti ada le makhluk dok rosakkan minda dorang ni sampai hilang semangat terus macam tu.

Kena panggil Dr Fazley semula dan membawa robot dan membina Bangunan mengunakan straw, supaya meningkatkan semula motivasi pelajar perempuan.

Cadangan akak, bawak dorang gih jenjalan satu hari dengan Mila dan Stacy, biar dorang bawak jenjalan on shopping spree tengok macamana kehidupan seorang Juara Wanita dan boleh dapat sikit-sikit tips.

Budak pompuan ni kalau dapat shopping sihat dah balik minda dorang. If possible buy new clothes. Sapa yang pakai kan Aishah baju tempoh hari patut di tembak mati. Hazab kot ya.

But claudia was ok, in fact he is more than oke. Tak caya?

Cuba ko carik kat youtube dengan Avril nyanyi lagu tu life, Claudia rendition was actually better.

And she look different, she look beautiful but at the same time macam lonely! Its like listening to Christina Aguilera singing Avril levigne song.




Oitt, motif kata tak nak review, tapi terreview jugak sikit-sikit le ek.


p/s: Aishah tak mampu nyanyi baik sebab baju dia buruk nak mampus dan belt tu tahan nafas dia kot.

11 comments:

Dark Chocolate said...

Kak Fiebie!!kesian taw kat akim kena tuduh amik dadah oleh adlin malam tuh...rase nak cincang2 jer dier sbb bagi remark cam haram walopon nak melawak..isk!anyway, hafiz mmg sgt best that nite!!sronok tgk dier rap!

((myra)) said...
This comment has been removed by the author.
((myra)) said...

kak fiebie...yazid bes gilos kan???

hahaha

supirku said...

Kak FIEBIEEEEEEEEEEEEEEE didn't know ure back! Patutla ada rasa aura u ols kembali but didn't dare to open up ur page. Alhamdulillah. I miss ur posts!!

Fiebie said...

dark coklat :Adlin tu bodo lahh, tak puas-puas dia dengan kes Salim dulu. Mulut dia tak mengambarkan kebijaksanaan dia. Emm, kalau dia bijak dia jadi doktor le ya kot. hik

mati lah mak.

Fiebie said...

ni sapa suka suka delete komen ni?

Fiebie said...

myra: bestkan, akak dah risau dah sebenarnya bubuh nama dia 3 favorite students tu kat tepi blog tu, tapi dia semakin oke. dia dah dapat tangkap the vibe.

best

Fiebie said...

supirku : emm, aku bosan tak tau nak buat apa. tak larat nak cabut susuk je, aku memblog le balik ya.

Fiebie said...

wahhhhhhhhhhh, ada lapan komen...

banyak nyaaaaaaaaaa...

kan komen diri sendiri sebab pembaca sikitnya ramai ada 28 orang, tapi semua bisu.

benci lah

I am Karl said...

akak

aril mmg best

terasa kehilangan die

xpe die memulakan karier sebenar dlm dunia seni

guess wat, die akan dilamar oleh tuttttttt

xleh cite, bru tau mlm td ms karl g preview film kt d gardens

yeah..all d best for aril

arep said...

aril tu too gayish lah..

claudia best.