Thursday, March 12, 2009

SBDC: Ciken ku berpisau Rambo Bahagian 2

Sambungan Ciken ku berpisau Rambo.

“Ohh, camtu ke ceritanya nok? Emm, abis lepas ni, video lucah you all tersebar lah ek di seluruh dunia ek. Mrasalah macam kawan mak tu ada video lucah dengan ciken siam nama Pitt” Tanya akak pada Abunita Cardova Al-kangari.

Opss, sapa tatau.

Mati lah senak.


“Abis you all risau lah ya tiba-tiba you all jadi pelakon filem porno yang fofular?” sambung akak lagi.


“Dinch lah, part tu mak tak kisah sangat. Lagipun bukan mak yang kena hamput, dia yang kena hamput. Jadi kalau malu lebih pun dial ah kot.” Jawab abunita dengan confiden sekali.

“Lagipun video tu dah sah-sah muka kita dua-dua ada. Jadi mak tak risau sangat. Somemore bukan datacard tu yang hilang noks. Datacard filem porno tu masih ada dalam telefon mak. Yang mak herankan adalah datacard awal yang asal yang mak keluarkan dari phone tu.” Terang abunita dengan gigihnya.


“Cait, abis tu mana citer sensasi nya noks. Setakat datacard harga RM10 hilang pun ko nak kecoh. Esok mak belikan ko sedozen.” Kata akak dengan begitu riak sekali seperti akak ni set-set anak jutawan.

Mati lah kereta tak bayar lagi bulan ni.


“Iskkk, mak tak abis cerita lagi lah hanjeng. Sabarlah. Mak janji ceritanya akan lebih sensasi sekali selepas ini” jawab abunita dengan sentap biji kelentit.

“oke sambung-sambung”


“Mak sambung ek, jangan menyampuk tau”


…. Jadi malam tu, lepas menyedari kehilangan datacard tu kita orang pun berzina lah seperti biasa untuk round ke berapa tah. (mak speku 7 kali) Mak tak fikir sangatlah pasal datacard tu kan. Sebab tak penting pun dalamnya kecuali gambar-gambar kawan mak je. 

Esoknya mak pergi kerja seperti biasa lah. Sebelum mak pergi kerja mak belikan dia breakfast dan buatkan dia kopi. Macam isteri-isteri mithali sekali mak jaga dia. Bila tengahari mak jadi orang gaji hantar lunch kat dia, pastu sempat le mak seround dua melayari bahtera bernama nafsu serakah mak, pastu mak pergi kerja kembali seperti pekerja yang baik gitu. Pastu selain dari jadi orang gaji mak pun jadi lah teksi driver membawa dia jalan-jalan merata-rata ni. 

mak pose pose orang gaji cum prostitute

Tapi mak tak kisah semua itu. Itulah namanya pengorbanan atas nama kesetiaan dan kasih sayang. 

background music : Setia ku korbankan, Ziana Zain

Jadi dah sampai harinya dia pun kena lah balik semula ke KL, sebab kursus dan cuti dia dah abis. Masa nak balik tu, kita dua pun pergi le ke busstand untuk beli tiket bas dia. Sementara menunggu bas dia sampai, kita pun pergi le makan dulu. 

Mak pelik bila kita gih makan tu dia tak bawak beg baju dia. Tapi dia gih tinggalkan kat kaunter tiket tu. Mak dah suruh dia bawak, tapi dia tak nak. Mak cakap tinggal lah dalam kereta selamat sikit, tapi dia buat derk je. Dia cakap biarkan je beg tu kat depan kaunter tiket bas tu, sebab dalam tu ada uniform  dia dan beberapa helai baju yang dah terpakai sahaja. 

pose-pose baring Ginger dalam Beg.

 

Masa kita makan tu, dia tiba-tiba kata nak pinjam telefon mak. Pastu dia pun hantar lah sms dan buat dua tiga phone call pakai telefon tu. Masa dia dok guna phone tu, tiba-tiba dia cakap dia rasa sakit perut nak pergi toilet sat. 

Telefon tu masih kat tangan dia. Dalam dia dok kata dia kalut-kalut sakit perut nak pergi toilet tu, mak tak teringat yang telefon tu ada kat dia. Lama jugak mak tunggu dia tapi dia tetap tak sampai-sampai. Mak dah rasa semacam dan sebab waktu perjalanan bas dia dah dekat. Mak pun tidak berlengah lagi mak terus pergi lah tengok bas dia yang peliknya dia takde kat dalam bas tu. Punya lah kalut mak sampai mak lupa nak bayar duit makan kat kedai tu. 

hellooo, ada nampak ciken kita tak?? takde?
takpe kita panjat bas tengok dia ada kat atas tak

Mak dah risau sikit, sebab telefon tu mak baru je beli. Sebelum ni dah 2-3 kali mak buat telefon mak door gift. Apa muka mak ni ada rupa santa claus ke? Mak pun tak faham.

Suddenly mak terus teringat yang dia tinggalkan beg kat kaunter tiket tu, mak pun cepat-cepat berlari ke kaunter tiket tu dan mak nampak beg dia ada di situ. Dan mak cepat-cepat gih amik beg baju dia dan mak tunggu dia beberapa minit. Tapi dia tak sampai-sampai jugak. 

Mak pun sedikit kechiwa. Kenapa boleh jadi macam ni kat mak. Sedangkan 2-3 hari dia dengan mak dia sikit punya angel. Dan ini bukan kali pertama mak jumpa dia, dan beberapa kali. Takkan dia nak buat perangai camtu. 

Mak pun malas nak fikir, mak call lah nombor mak tu beberapa kali tapi dia tak angkat phone. Mak pun jadi risau. Mak takut dia jalan-jalan sambil sms pastu termasuk longkang ke. Atau dia betul-betul sakit perut masa jalan ke kereta tu cherry berry dia bersembur (mati lah kuah kacang Sherita) jadi dia dok mengeringkan seluarnya ke. Macam-macam lah dok main kat kepala mak.  Sebelum mak masuk dalam kereta mak, mak call dia sekali lagi dan dia amik. Mak cakap kat dia, kenapa dia buat macam tu. Mak cakap kat dia, kalau dia nak beg baju dia tunggu mak kat kereta, tapi pulangkan dulu telefon mak. 

Mak pun berjalan-jalan perlahan-lahan ke kereta sambil dok memikir apakah misteri nusantara yang cuba dilakukan oleh ciken mistik ini. 

Sambil tu mak berdoa pada tuhan jangan lah yang buruk-buruk terjadi pada mak. Masa tu sebenarnya mak dah sedikit takut. Hati kecil mak mengatakan sesuatu yang buruk bakal berlaku pada mak hari ini. Mak dapat merasakan di setiap pembuluh darah mak. 

Mak duduk diam dalam kereta sambil memasang aircond dan mendengar lagu ku seru, Misha Omar sambil buat show miming-miming dalam kereta. Well you all tahu lah, adik-adik kalau dengar lagu kan mulut selalu kumat kamit ala-ala buat show juga kan. 

Dan tiba-tiba... dari jauh mak nampak dia berjalan perlahan ke arah kereta mak. Muka dia sedikit berubah. Dia tidak lagi nampak tersenyum dan ceria seperti biasa.

Bersambung lagi dan lagi dan lagi

5 comments:

SNOTS said...

aiyo, suspender tau siri ciken ni.

BouNeCHiTT said...

hmmm... mak ayam kelesss...

Silent Reader said...

.... Emm, abis lepas ni, video lucah you all tersebar lah ek di seluruh dunia ek. Mrasalah macam kawan mak tu ada video lucah dengan ciken siam nama Pitt”...

AIYOOO!!! MAK TAKOOTTT!!! Motif kau guna metafora inniewww *nangis, sambil calling-calling Ginger gossip sapa tatau!!

*maatilah BONTOT HITAM!! HAHA larikkkkkkkkk

Didi said...

Aaaack..bersambung lagi ke?

insan pelarian said...

apa nie sikit2 sambung.. kejap2 iklan ayooo kalah spa q ..