Monday, September 14, 2009

Papa ku pulang dari desa

Papa ku pulang dari desa

Papa ku beli kan BVG

BVG kecil warna purple

Boleh ku bawa ke sekolah.



Pstt Psstt Psttt pss pss pss pusss

BVG kecil ke berbunyi

Mari lah adik mari kawan

Celeh tetek ku kini wangi.





Haa, adik adik apa khabar dan selamat jumpa lagi dengan Abang Wa(z)tata Zain, dalam rancangannnnnnnnnnnnn cumi dan ciki.











Tu diah, feeling2 artistik camana tah tabur-tabur sequeen buat sampah bagai.





Bvlgari Aqva pemberi abie akak sempena hari raya nanti. Merasa le hari raya ni aku wangi camana tah. Akak adalah pengila Bvlgari dan sesiapa yang nak bagi hadiah kalau dia tanya minyak wangi apa akak nak, akak akan cakap Bvlgari.



Di sebebkan Bvlgari sangat mahal, maka ramai telah kansel membeli hadiah, kecuali 3 orang sahajork pernah memberi kita Bvlgari, iaitu kak oney kita dari Pahang yang kini menetap di UK (u know who you are), Sultan Muzaffar dan my Habibie lah.



I love you all.







Anyway, hari tu tah camana tekak ni terasa nak makan fish and chips. And you know what they say, if you want fish and chips, the best if not the best place to have fish and chips in town is always none other than ...



THE MANHATTAN FISH MARKET.









Eee dia buat apa tu??? Motif dia sembut ridsect kat menda tu..




Kelas tak?? Main bakar-bakar depan ni. Terus rasa macam hebat camana tah makanan tu, walaupun sebenarnya nan hado pun hebatnya. Nasib baik dia bakar je, kalau dia letak bawah lantai sambil pusing 7 kali sambil membuat pooja kepada dewa durga tak tau le macam mana hebatnya makanan tu jadi lepas tu. Sedangkan dia boleh je bakar menda alah tu kat dapur, tapi tak nampak kelas lah kan, takde flambe gitu.


Kalau nak buat flambe pakai style mat salleh karang, tak sesuai le pulak makanan tu di bulan ramadhan katanya. Pakai penunu bunsen sajork le jawabnya.




Tapi orang cakap why go for the fish and chips when you can have oysters and sotong gitu. So we ordered that instead. With bottomless icelemon tea, a set meal in Manhatta Fish Market feed 3 hungry person well.



I just love MFM





Moomoo with fried mushroom. A bit mushy and oily, but nevertheless nice when it is dipped inside the chilli dipping sauce.



The dipping sauce, mince garlic and tartar sauce or was it mayonaise.



Moomoo can't wait to eat the mushrooms


The nice succulent prawns with cheese and herbs flambe on an open fire grilled to perfection.


Fried oysters, maybe not as good as the fresh one, but this will do.





Calamari




Fish and chips




Dah abisss.... just remnant of safron rice and potato chips that was safe from harm.
Oke lah, sampai jumpa lagi. Takde idea nak tulis sebab tak sabar nak tunggu hari raya.
daaaaaaaaaaaaaaaaaaaa
p/s : nak gih lagi lah Manhattan Fish Market. So nice

3 comments:

nieza said...

akak ku
nak bulgari yekkk,no hal ..kang nanti kita kasik bulgaria man...terus pengsan...bab MFM nie the seafood tu sumer mcm beli kat tesco frozen jerk,hikkk...yg pasti hat dok layan tu yg kendo2..tu pasal moomoo idung cam kembang setaman (konsep idung rumah terbuka kot)...lariiik

Fiebie said...

kendo apanya pelayan dia, ada 1 sorang manager chubs, dan dua pembantu pompuan juga chub dan yang dok flambe tu bangladesh tak kendo langsung.

puterikurekure said...

kite pon suka sangat mfm. besttt!!!!!