Friday, February 12, 2010

Selamat tahun baru cina

Selamat Tahun Baru cina diucapkan pada semua yang menyambut tahun baru cina.

Ada ke orang cina yang baca blog ini. Yang pasti I know one for sure. You know who you are.

Anyway untuk informasi sajork, chinese new year ini adalah satu perayaan 1Malaysia. Sapa-sapa pun boleh sambut.

Ia bukan perayaan keagamaan, sebaliknya orang cina muslim di China jugak menyambut tahun baru, tetapi dengan cara mereka sendiri.

Dia macam tahun baru yang biasa kita sambut setiap tahun pada 1 january tu lah.

Tapi jangan le korang gi masak babi golek sumbat tomato kat mulut atau minum todi pulak.

Nanti akak nak cari maklumat pasal thaiponggal pulak, sebab itu pun adalah perayaan menuai orang-orang India.

Jadi bolehlah kita cadangkan kat PM kita supaya buat sambutan tahun baru cina, thaiponggal dan maal hijrah secara besar-besaran dengan memberi kakitangan kerajaan bonus 3 kali setahun.

Oke tak cadangan akak.

Untuk kakitangan swasta pulak, nasib koranglah. Sapa suruh kerja swasta.

Gituhhhhssss



P/s: entri ini ditulis mengunakan blackberry sepenuhnya. Gitu promo

2 comments:

Independent Queen said...

Merry Chinese New Year to u Fieb.. (eh?) Ang pau lai laaa.

Leen AshBurn said...

Dia orang selalu sumbat apple bukan tomato kan? Hehe Happy New Year!