Friday, October 23, 2009

Belanjawan 2010

Sedih lah takde bonus.

tapi duit RM500, untuk pegawai peringkat gred bawah 41, dipanjangkan kepada pegawai gred 41 sampai 54. Mrasa le bulan disember nanti akak dapat RM500 sajork. Macam tau tau je akak nak gi Bali bulan 12 ni.

Oke lah tu, at least dapat RM500. Pegawai gred 41 ke bawah dapat RM250 je, sebab dorang dah amik separuh sebelum raya hari tu.

Mrasa beli phone blackberry secondhand.

Yeahhhhhhhhhhhh

(sila undi PKR selepas ini. Mati lah)



Tapi takpe, adik-adik, kakak-kakak, bapok-bapok sekelian cepatlah bersatu dan bergabung tenaga. Ini kerana kita semua akan busy melayan jantan-jantan melayu yang tidak akan laku lagi especially pekerja kilang.

Sebab belanjawan mengatakan.

para 26, Belanjawan Malaysia 2010


" dengan itu juga, kemudahan PR akan dipanjangkan kepada lelaki warga asing yang berkahwin dengan wanita warganegara Malaysia seperti mana yang diberikan kepada wanita warga asing."

Mrasa le semua pukey-pukey kilang akan berkahwin dengan bangladesh, Indonesia, Pakistan, Myanmar, Afrika semua. Kesian jantan-jantan melayu kena layan pondan je.

hahahaha...


Tapi jangan lupa... once dia kahwin perempuan melayu, dia boleh kahwin lagi 3 ya. Dan mrasa le lagi 3 bini dia di import dari Indonesia, Bangladesh dan Pakistan bagai, mrasa semua dapat PR.



Very der Satu Malaysia.



Hoooooooooo liauuuuuuuuuuuuuuuu...


Bagus sekali Datuk PM!!!!



.... sat nak gih sambung baca Bajet, tapi banyakkan untuk pendidikan sajork.

7 comments:

Lee Novotny said...

Hahahahaha takpa, tak semestinya stok jejantan Melayu tu adalah stok yang koman koman..mesti ada yang gedebassss...hiks!!!

Ni macam ada udang sebalik mee jah ni..nak soh diorang boleh jadik voters kah??? *ops!!!!!

p/s have fun in the sun in Bali ualzz!!!

Fiebie said...

sah sah lah, nak pujuk student university, 100,000 orang tu tuk vote dorang. gila kasi laptop bayar rm50 sebulan untuk tempoh dua tahun ya. laptop harga 1200 sajork.

SINORA said...

tuu diaa.. 1 lagi post c otak geliga ni bikin aku sakit perut
tp kepala ku angguk2... iya, ya?!

Leen AshBurn said...

Bukan laptop kan kak? It's netbook. Harga kat lowyatt about RM1.6k gitu. Tu lah I am wondering also, gila RM800 per netbook (or more!) depa buat duit. Keji.

Independent Queen said...

Akak.. dunt be sad.. go to this link to brighten up ur day =)
http://www.youtube.com/watch?v=MJEgyeXygkY&feature=player_embedded

Anak ikan SG very the grand kan...I love him!

@xiM said...

pi Bali ker?

lovelygift....everything u need are here said...

jemput ke blog kami