Wednesday, April 21, 2010

Mengandung

Semalam lepas dinner, akak, emak akak, adik akak dengan anak buah akak dok sibuk-sibuk tengok TV. Sambil-sambil tu adik akak menetekkan anak dia yang baru lahir.

Masa tengok TV anak buah akak sorang lagi umur 4 tahun tanya kat emak akak.

"Wan.. wan.. aunty mengandung berapa bulan?"


Kita semua tergamam sebab budak umur 4 tahun dah tahu pasal isu mengandung ni.

Pastu mak akak pun cakap lah...

"Aunty mengandung 9 bulan. Orang pompuan semua mengandung 9 bulan".


Pastu emak akak marah le dia.

"Yang ko menyemak tanya orang mengandung ni kenapa?"


Dia jawab.. "ya lah, mir nak tau." Pastu dia diam kejab.


Pastu dia tanya balik kat emak akak yang dah berumur 70 tahun tu.


"wan.. wan.. kenapa wan tak mengandung"



*Pengsan





Pastu mak akak cakap "ko dah gila ke apa.. aku dah tua camana nak mengandung lagi."


Pastu dia diam kejab


Pastu anak buah akak tanya lagi sambil tengok kat akak.


"Wan, Uncle tu perut dia besar, dia mengandung ke wan?"



*mati.




p/s: Kuwang ajar punya anak buah. Nanti aku mati nanti, ko jangan harap duit EPF aku.
p/s: its time for me to diet dah

12 comments:

Wira Nordin said...

Budak sekolah rendah mak aku siap tanya lagi "cikgu, kalau dah besar boleh rogol rogol tak?"

itu tara tara dok kampung tu..

AkU said...

lol..

my niece standard 4 takut dier termangandung sebab masa sport day ade dak laki ni tersentuh tgn dier...lol..

monstorious wife said...

kelakar sekali anak buah uoll ittew..

Moose said...
This comment has been removed by the author.
Fiebie said...

eh lelebey lak moose ni.

Moose said...

opps terlaser. sorry!

Fiebie said...

moose. hahahah oke lah, saja je. motif gih delete. akak besar, tapi tak makan orang

Pnut said...

uncle... ko mengandung saper emak budak tu??opss confuse????

jom diet...jommm
jom lumba jommm

Leen AshBurn said...

Jom join gym jom! (Ramai PT yang comels2 belaka uols, jom laaa)

cikgaban said...

budak budak memang jujur kan

hotcocoa said...

akak, duit epf tu ugutan yg bkesan! hahah

Mr Not Sure said...

wakakaka! pandai anok buoh deme..