Wednesday, August 11, 2010

Salam Ramadhan 1431 Hijrah

Salam Ramadhan Al Mubarak pada semua. Di kesempatan ini, akak ingin mengambil peluang untuk meminta maaf dan seribu keampunan jika ada tersalah cakap, termengumpat, termengata, terkeji, tercerita secara sengaja dan tidak sengaja sepanjang akak menulis blog ini.

Akak belum lagi berkesempatan untuk melawat mana-mana lagi param, jadi belum boleh menulis mengenainya. Lagi pun, untuk minggu pertama memang akak reserve masa untuk di spend bersama keluarga, lagi-lagi akak tengah broke ni. Kalau gih param tu kalau tak habis rm50 sehari tak sah. Tapi yang di belinya tetap tah apa-apa.

Untuk tahun ni , mari lah kita semua belajar untuk menyimpan wang, dan belajar berbelanja dengan lebih berkhemat supaya hidup kita tidak tertekan.

Dan selamat hari kemerdekaan juga bulan ini... sebab kita akan menyambut hari ulang tahun kemerdekaan kita yang ke berapa ntah. Walaupun pengertian kemerdekaan mungkin sudah berbeza dengan generasi baru ini, tetapi perasaan untuk menghargai kemerdekaan itu sendiri mesti kita pupuk pada semua orang, tidak kira lah bagaimana mereka ingin mentafsirnya. Tanpa kemerdekaan itu, apa pentafsiran pun tidak berguna.


Sekian sahaja, untuk masa ni. Akak tidak berapa sihat, jadi akak tinggalkan dengan beberapa gambar makanan yang akak amik di Restoren Hailam Kopitiam Shah Alam, Seksyen 7. Restoren ini bersebelahan dengan tasik tadahan hujan seksyen 7 shah alam.














By the way, di Shah Alam ada sebuah restoren bernama Negara Ku Malaysia. Restoren berkonsep charity ini baru di buka. Bayarannya murah sekali, RM2 dan eat all you can. Tapi pinggan kena basuh sendiri.

Nanti kalau akak berpeluang pergi akak gih ceritakan oke.

Sampai jumpa lagi, adiossss

7 comments:

miloais said...

pepagi hari tengok gambo makanan
dah le iols tak sahur tadi ni...adehhhh!

Beruang Madu said...

Ohhh ada yer restora charity nih... tu bukak sentiasa ker atau sentiasa tak bukak??

Live. Love. Laugh. said...

wah, meletops. orang sakit makan mcm orang yang sihat bebenor...well, get well soon.

Encik Antagonis said...

aiyaa.. kena tunggu lagi dua hari ka.. utk tgk itu dua bulan..

Selamat Berpuasa

supirku said...

fiebs, maybe you like this

http://www.youtube.com/watch?v=-HePTmrV-og&feature=topvideos

bila akak nak hapdate?

kasturina said...

salam.....bila nak update blog ni kak...hari hari jenguk macam tu je....nanti lari peminat kang...ponek bonar poso yo..hehehe

SizZLing SuZai said...

salam..

waaarghhhhh
BIAR BETOL
byr RM2 leh mkn sume!!
nak nak nak kat s.alam ek
exact add plz hehe ^^