Tuesday, January 31, 2012

How to eat nasi daun pisang

How to eat your nasi daun pisang.


First, plant a banana tree...





Sampai jadi besar besar macam pokok pisang ni.



Kemudian potong potong seperti ini. Gunakan daun yang original.

Pastu letak atas meja dan bubuh nasi. Pastikan nasi tidak lebih dari daun pisang. Jangan lupa bawak kawan kawan kita yang gemuk gemuk untuk join sekali makan.


Pastu bubuh lah sayur sayuran secukup rasa



Pastu pilih kari dan tuangkan di atas nasi.






dan tadaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa..




dah siap nasik daun pisang. Pastu boleh pilih ikan, ayam, kambing dan sebagainya.




Pastu kita makan!!!!


vangey vangeh cikero soru sapede,
koli kari yareke, min kari yareke,

ongo appa amma kari yereke...



sekian...

5 comments:

World of Azketom said...

Erm takde ke peria goreng atau bendi goreng kak Fieb?? Tu macam tak cukup je korum nye nasi daun pisang tu...

Fiebie said...

peria goreng pahit lah.

Leen AshBurn said...

Nasi daun pisang paling best kalau ada cili kering goreng cuka tu. Sedapppp uols.

Maklongnya Bedah said...

cuba terai peria goreng kat nirwana maju bangsar. tak pahit. rasa lemak2 gitu. the best in town!

Random said...

akak ada twitter tak?